Mali maturati iz Padine se i svečano rastali sa školom

Matursko veče su u četvrtak 01. juna imali sada već svršeni osmaci osnovne škole Maršal Tito u Padini. Generacija 2002/2003 brojala je ukupno 65 učenika. Sedam učenika dobilo je najviše priznanje za trud i rad tokom osmogodišnjeg školovanja – Vukovu diplomu.

 

To su učenici Aleksander Valenta, Andrej Šajben, Dajana Šimak, Ana Sojak, Helena Mužinić, Anastasija Hrćan i Vanesa Marko, koja je ujedno i učenica ove generacije. U okviru svečanog programa koji je organizovan povodom ispraćaja osmaka, govorila je direktorka ove škole Marija Galas nakon čega su učenicima uručene diplome i nagrade za postignute izuzetne uspehe.

Nakon programa a pre zabave usledio je tradicionalni ples malih maturanata sa svojim roditeljima. Iako su se sada i zvanično i svečano rastali sa osnovnom školom ipak ovo nije kraj njihovim obavezama. Od 14. do 16. juna, male maturante očekuje polaganje završnog ispita a zatim i upis u srednje škole. Učenici iz Padine su kako saznajemo najviše zainteresovani za srednje stručne škole kao što su ekonomska, elektrotehnička i saobraćajna dok je interesovanje za gimnaziju u Kovačici manje u odnosu na predhodne godine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *