U Kovačici 01. jula Velika letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Kovačica u subotu 01. jula će u Kovačici biti održana Velika letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija će biti sprovedena u mesnoj zajednici u Kovačici u vremenu od 10:00 do 15:00 sati. Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi koju trinaestu godinu za redom organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije počela je 7. juna. Cilj kampanje je promocija dobrovoljnog davalaštva i obezbeđenje dovoljnih količina krvi u tradicionalno deficitarnom letnjem periodu. I ove godine gradovi i opštine u Beogradu i Srbiji simbolično će se takmičiti za zlatnu, srebrnu i bronzanu plaketu „Šampion solidarnosti“. Kampanja će trajati trinaest nedelja, a 79 akcija će se ralizovati u 57 gradova i opština.
Prošlogodišnja Letnja kampanja, u kojoj je prikupljeno 5353 jedinica krvi, bila je najuspešnija. Kampanja se u opštini Kovačica organizuje treću godinu za redom. Pozivaju se svi građani da se priključe ovogodišnjoj kampanji, pokažu humanost, dobrovoljno daju krv i na taj način pomognu u obezbeđivanju dovoljnih rezervi krvi, ali i doprinesu da ovogodišnja kampanja bude još uspešnija.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *