Održan teniski turnir u Kovačici

Devetog i desetog septembra na terenima TK Kovačica održano je Otvoreno  prvenstvo Kovačice. Turnir je iz 10s programa u kojem TK Kovačica učestvuje već nekoliko godina u nizu a ima licencirane trenere.

Program 10s je inače program za decu uzrasta do 8 godina – crveni nivo do 8 godina, narandžasti nivo 8 i 9 godina, i 10 godina zeleni nivo.

Sudila je Milica Dajin a direktor turnira bio je Igor Cicka, predsednik TK Kovačica. Na turnir se prijavilo 10 devojčica i 16 dečaka.

U prvoj fazi igralo se Robin Raund sistemom a u drugoj na ispadanje. U prvom delu prvi i drugi u grupi su se plasirali u „Zlatni turnir “ gde su se borili za pehare a oni koji su izgubili nastavili su takmičenje na „Srebrnom turniru“ na ispadanje. Zlatni turnir se igra za pehare a Srebrni turnir za medalje.

Od takmičara iz Teniskog kluba Kovačica na glavnom turniru 3. mesto osvojila je Isidora Sudarev.

Osim dečaka i devojčica iz Srbije, takmičile su se i dve takmičarke iz Rusije. Turnir je druge kategorije, što je najveća kategorija za uzrast do 10 godina.

Uslove za kvalitetnu organizaciju turnira i promociju tenisa u Kovačici obezbedili su Teniski savez Vojvodine, Teniski savez Srbije, kao i Opština Kovačica.

Od novih aktivnosti Teniski klub Kovačica radi na promocijama tenisa po osnovnim školama i poboljšanju uslova za zimski rad.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *