Stara Pazova pobednik drugog šahovskog turnira “Kovačički oktobar”

“Kovačički oktobar” naziv je drugog šahovskog ekipnog turnira održanog 22. oktobra u prostorijama Mesne zajednice u Kovačici.

Na takmičenju majstora drevne igre učestvovalo je  deset ekipa iz vojvođanskih mesta u kojima žive Slovaci a koji imaju osnovane šahovske klubove ili šahisti iz pomenutih naselja učestvuju na turnirima.

Ove godine za titulu najboljeg borili su se Gložan, Bački Petrovac, Kulpin, Selenča, Padina, Janošik, Aradac, Stara Pazova i dve ekipe iz Kovačice.

Igralo se Bergerovim sistemom svaka ekipa protiv svake, tempo 15 minuta po igraču, pola sata po partiji. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare.

Titulu pobednika prvog turnira “Kovačički oktobar” branila je prva ekipa domaćina. Drugo mesto 2016. godine zauzeo je ŠK „Mladost“ iz Bačkog Petrovca a na trećem mestu završila je druga ekipa Kovačičana.

Pobednici ovogodišnjeg turnira su šahisti iz Stare Pazove koji prošle godine iz objektivnih razloga nisu mogli da učestvuju na turniru. Pazova je sve mečeve rešila u svoju korist osvojivši 27 bodova. U sastavu šampiona bila su tri FIDE majstora Uroš Petakov, Aleksandar Stamenković i Milan Skoko, kao I majstrorski kandidat (MK) Ðorđe Kovačević.    

Vicešampionska titula pripala je prošlogodišnjim šampionima – prvoj ekipi domaćina sa 24 boda u sastavu: FIDE majstor Vuk Žegarac i majstrski kandidati Božidar Kračunov, Milan Luketa i Pavel Križov.

Prošlogodišnji vicešampioni – ekipa iz Bačkog Petrovca, osvojila je ove godine treće mesto sa 21 bodom u jakom sastavu: Internacionalni majstor Miroslav Pucovski, FIDE majstor Mirko Kokeza i majstorski kandidati Juraj Červenak i Pavel Marčok.

Na četvrtoj poziciji završila je Selenča sa 12 bodova, peti Janošik ima 11 bodova, kao i druga ekipa Kovačice. Aradac je sedmi sa 9, Kulpin osmi sa 7, Gložan deveti sa 5 bodova a Padina deseta bez osvojenog boda.

Ove godine iz objektivnih razloga nije nastupila ekipa iz Šida a nije učestvovala ni treća ekipa Kovačice.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *