Dolina iz Padine mogla i bolje

Fudbaleri Doline iz Padine su na kraju prvog dela prvenstva Prve južnobanatske lige na šestnaestom mestu od osamnaest klubova sa trinaest osvojenih bodova.
Crveno-plavi su u sedamnaest utakmica tri rešili u svoju korist, četiri odigrali bez pobednika i deset izgubili.

Dolinu je uz Vojvodinu iz Crepaje postigla najmanje golova u prvom delu – samo sedamnaest a primila – 32, ima osmu odbranu u ligi i petnaestu gol razliku minus 15 golova.

Dunav iz Banatske Palanke na poziciji više od Padine beži Dolini za četiri boda. Razlika između desete Sloge z Banatskog Novog Sela koja je sakupila 22 boda i sedamnaestog Poleta iz Izbišta je samo deset bodova. U prolećnom delu prvenstva vodiće se žestoka borba za opstanak između već pomenutih klubova Sloge, Dunava, Doline i Poleta, kao i  Vulturula iz Grebenca, Crvene zvezde iz Pavliša, Jugoslavije iz Jabuke, Vojvodine iz Seleuša,

Dva najveća poraza sa četiri gola razlike je Vojvodina doživela najpre u devetom kolu 7. oktobra od Vulturula u Grebencu 0:4, kao i u Pavlišu od Crvene zvezde sa 1:5. Dolina je savladala u drugom kolu kod kuće Jedinstvo Stević sa 3:1, u osmom Vojvodinu iz Crepaje sa 4:0, a u trinaestom Polet iz Izbišta sa 3:1.

Najviše golova kada je u pitanju Dolina viđeno je na već pomenutoj utakmici u Pavlišu, ukupno šest.
U poslednjih jedanaest sezona Dolina je naš najbolji klub ako se gleda rang takmičenja, gde je nastupala: jednom u Prvoj ligi Srbije – drugom državnom rangu, šest sezona u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, dve u Vojvođanskoj ligi Istok i poslednje dve sezone nastupa u Prvoj južnobanatskoj ligi.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *