Covid-19 : U opštini Kovačica potvrđeno 6 novih slučajeva, najviše u Debeljači

U opštini Kovačica su 16. aprila potvrđena dva nova slučaja korona virusa u Crepaji i Debeljači a 17. aprila još tri pacijenta iz Debeljače su dobila rezultate da su pozitivni na Covid-19. Danas, 18. aprila je i zvanično stigla potvrda da je ženska osoba iz Kovačice koja je preminula 16. aprila u bolnici bila pozitivna na korona virus.

Od početka pandemije u opštini Kovačica je registrovano ukupno 10 pozitivnih pacijenata na ovaj virus, u Padini 2 (jedan pacijent je preminuo), Kovačici 1 (pacijent preminuo), Crepaji 2, i Debeljači 5.

Svi oboleli pacijenti iz naše opštine su hospitalizovani u kovid bolnicama u Novom Sadu i Pančevu. 

U Južnobanatskom okrugu je prema poslednjim rezultatima 139 osoba pozitivno na korona virus. U Pančevu 61, Vršcu 42, a u opštinama Alibunar 14, Bela Crkva 7, Plandište 3, Kovin 2, Kovačica 10 (dva pacijenta preminula), dok u Opovu nema registrovanih slučajeva. 

Prema podacima Ministarstva zdravlja u našem okrugu je u samoizolaciji 729 osoba. U Pančevu 311, Vršcu 219, a u opštinama Alibunar 32, Bela Crkva 48, Plandište 10, Kovin 38, Kovačica 59 i Opovo 12 osoba se nalazi u samoizolaciji. 

Apeluje se na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom. Ostanite kod kuće.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *