Super liga Srbije počinje 1. avgusta

Na sednici Izvršnog odbora FSS 30. juna odlučeno je da se na upražnjeno mesto u Super ligi rasporedi FK Novi Pazar, a novi superligaši su i FK Metalac iz Gornjeg Milanovca, FK Bačka iz Bačke Balanke i FK Zlatibor iz Čejetine. Doneta je i odluka o popunjavanju Prve lige Srbije. Novi članovi su FK Dubočica iz Leskovca, FK Sloga iz Kraljeva, FK Loznica i FK Radnički iz Sremske Mitrovice, vest je objavljena na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Usvojen je i Kalendar takmičenja FSS za sezonu 2020/21. Super liga počinje 1. avgusta, a Prva liga Srbije 15. avgusta.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je na sednici pre pomenute usvojio predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se u sezoni 2020/21 Super liga proširi na 20 odnosno Prva liga na 18 klubova.

Na predlog Komisije za ženski fudbal Ženska elitna liga proširena je sa osam na deset klubova, dok će u narednoj sezoni Prva liga umesto deset brojati dvanaest klubova.

Na predlog Komisije za razvoj fudbala i sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije Omladinska i Kadetska liga Srbije brojaće u narednoj tamičarskoj sezoni 20 klubova, umesto 16, vest je koja je prosleđena medijima sa sastanka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Ranije je Odbor za hitna pitanja FS Srbije odlučio da se takmičenja  od Prve lige Srbije i niže završe rezultatima postignutim do 15. marta. Verifikovane su tabele u svim ligama i utvrđen konačan plasman.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Vojvodine je odlučio da lige pod okriljem FS Vojvodine, naredne sezone, broje po 18 klubova, pri čemu bi lige u sezoni 2021/2022 bile brojčano vraćene na stari format.

Ukoliko predlog bude usvojen, to bi automatski značilo spas za klubove pozicionirane ispod crte, jer niko od njih ne bi izgubio status. Upražnjena mesta, do potrebnog broja klubova, u ligama gde to bude neophodno, bila bi popunjena shodno Odluci o načinu popunjavanja slobodnih mesta u fudbalskim i futsal ligama na nivou FSS, odnosno objavljivanjem javnog poziva i podnošenjem ponuda zainteresovanih klubova, piše na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Vojvodine. 

Posle sednice Fudbalskog saveza područja Pančevo u Banatskom Karlovcu biće poznat i predlog početaka takmičenja za sezonu 2020/21 u Prvoj južnobanatskoj ligi i svim Drugim južnobanatskim ligama.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *