U toku online humanitarni bazar za Mihajla i Lorenu

Trenutno se na nivou opštine Kovačica sprovodi još jedan online humanitarni bazar.

Ovoga puta novčana sredstva se prikupljaju za Mihajla i Lorenu. Dečak Mihajlo živi na teritoriji opštine Kovačica i ima 8 godina. Boluje od već dobro poznate bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Devojčica Lorena nije iz opštine Kovačica. Ima tek 2,5 godine, nema spinalnu mišićnu atrofiju, ali ima mentalne razvojne poteškoće. Tokom trudnoće došlo je do inficiranja majke bakterijom, koja je sprečila pravilan razvoj Loreninog mozga. Sa svojih 2 i po godine ima shvatanje okoline kao 6-mesečna beba.

Ovi uznemirujući podaci o životima ovo dvoje mališana podstakli su humanitarce iz naše opštine da posle bazara za Olivera organizuju novi humanitarni bazar za Mihajla i Lorenu na društvenoj mreži fejsbuk.

Svi ljudi velikog srca mogu da se uključe da ponude ili kupe nešto na bazaru i time doprinesu njihovom boljem sutra.
   
Zainteresovani mogu pozvati ili Ljiljanu Galas iz Padine, Snežanu Magdu iz Kovačice, ili Eleonoru Kotorman Nikolić iz Debeljače, koje će sa zadovoljstvom proslediti sve informacije u vezi učestvovanja. Na društvenoj mreži fejsbuk treba naći grupu Online humanitarni bazar za Mihajla i Lorenu i tu pogledati raznovrsnu ponudu, kao i dodatne informacije u vezi akcije.

Trajanje bazara je do 22. januara.

https://www.facebook.com/groups/400694584312104

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *