Štab za vanredne situacije popustio mere i u opštini

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na telefonskoj sednici održanoj 18. juna 2021. godine doneo je Zaključak O ublažavanju mera na teritoriji opštine Kovačica

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na telefonskoj sednici održanoj 16. juna 2021. godine doneo je zaključak o privremenoj izmeni i suspenziji pojedinih odredbi Odluke o radnom vremenu poslovnih objekata na teritoriji opštine Kovačica i to:

Ugostiteljski objekti na teritoriji opštine Kovačica mogu da rade od 06,00 časa do 24,00 časa.

Izuzetno od prethodnog stava petkom i subotom mogu da rade od 06,00 časa do 01,00 časa narednog dana, a terase ili letnje bašte na otvorenom do 02,00 časa uz dozvoljenu muziku do 01,00 čas.

Radno vreme objekata trgovinske delatnosti je u vremenu od 06,00 do 21,00 č., izuzev stanica za snabdevanje gorivom i pekara koje mogu da rade u vremenu od 00,00 do 24,00 č.

Prisustvo publike na sportskim događajima na otvorenom je dozvoljeno sa kapacitetom od 50 % popunjenosti, a u halama, odnosno zatvorenim prostorima do 30 % kapaciteta, uz pridržavanje protivepidemioloških mera.

Okupljanja ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru dozvoljena su do 500 osoba (, a preko 500 osoba samo uz saglasnost kriznog štaba)

 

Nadzor nad primenom mera donetih ovim Zaključkom vrši Odsek za inspekcijske poslove Odeljenja za urbanizam, stambeno komunalnu delatnost, zaštitu životne sredine, saobraćaj i energetiku imovinsko pravne i inspekcijske poslove, Opštinske uprave, opštine Kovačica, kao i druga lica u skladu sa posebnim ovlašćenjima.

Komandant Š V/S :

Jaroslav Hrubik

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *