Program „Dana Padine“

U petak 20. avgusta u 18. časova počinje centralni deo proslave  Dana Padine izložbom slika naivnih slikara u prostorijama Mesne organizacije penzionera i u njihovoj organizaciji. 

U 19. časova u Etnodomu Društvo žena Padina organizuje izložbu oslikanih tanjira.

Centralni kulturno-umetnički program „Amanet naših predaka“ Slovačkog kulturno-umetničkog društva „Slnečnica“, OŠ „Maršal Tito“ i Doma kulture „Mihal Babinka“ u Sportskom centru „Dolina“ Padina počinje u 20. časova. 

Posle ovog programa za dobro raspoloženje u Sportskom centru „Dolina“ zadužen je DJ Janco. 

Sedam dešavanja planirali su organizatori 21. avgusta. U 7. časova počinje u prostorijama osnovne škole jedanaesti Likovni salon invalida rada iz Banata. 

Sat vremena kasnije u OŠ „Maršal Tito“ je svečano otvaranje izložbe slika Ane Tot, izložba veza  i izložba sa prethodnog likovnog salona. 

Koncert duhovnih pesama hrišćanskih horova iz Padine u Sportskom centru „Dolina“ u Padini počinje u 17. časova. Sat vremena kasnije planiran je u susret univerzitetskih profesora i naučnih radnika iz Padine u prostorijama osnovne škole.

U 19. časova je u školi na programu i koncert klasične muzike talentovanih i akademskih muzičara iz Padine.

Od 21. čas na programu su dva koncerta rokenrol muzike. 

U nedelju 22. avgusta  u 9. časova Lovačko društvo „Zec“ organizuje takmičenje u pucanju glinenih golubova. 

Pola sata kasnije počinje u evangelističkoj crkvi bogosluženje. 

U 10. časova počinju prva tri od sijaset dešavanja u SC „Dolina“: gulašijada, kuglaški turnir i vašar umetnosti.

„Igre bez granica za decu“ na programu su  u 15. časova, sat vremena kasnije tortijada, „Igre bez granica za žene“ u 17. časova a u 18. slovačka narodna muzika. 

U 19. časova je novo svečano otvaranje izložbe slika, ovoga puta u Mesnoj zajednici izlaže Udruženje likovnih umetnika „Žeđ“. 

Zabava sa slovačkom muzikom Vladimira Halaja iz Padine i vokalno-instrumentalnog sastava Struharovci iz Gložana u SC „Dolina“ počinje u 21. sat. 

Od programa Dana Padine se izdvajaju još književni Babinkovi susreti 28. avgusta a na „rođendan“ Padine 11. septembra tri dogadjaja: otvaranje zajedničke izložbe slikara Martina Papa iz Padine i karving majstora Pavla Hrćana iz Kisača. Svečana akademija povodom 215. godišnjice od naseljavanja Slovaka u Padinu i prezentacija knjige „Običaji na svadama u Padini“ Jana Kolarika.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *