Sa pašnjaka do naučenjaka i pobednika drugi put

Druga atletska trka u čast Mihajla Pupina pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka i pobednika“ drugi put održana je u Idvoru 16. oktobra.   

Dužina staze i na drugoj trci u čast čuvenog naučnika pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka i pobednika“ bila je 5.000 metara, ali izmenjenom trasom u odnosu na prvu 2019. godine. Ove godine su prvi put učestvovali i osnovci ne samo iz naše opštine. 

Start i cilj je bio kod Osnovne škole „Mihajlo Pupin“ a dodela nagrada ispred Narodnog doma „Mihajla Pupina“. Organizatori trke su Omladinski atletski klub „Beograd“, Zavičajni kompleks „Mihajlo Idvorski Pupin“ i Atletsko rekreativni klub „Maratonko“ iz Kovačice.

U trci na 500 m kod pionirki prva je bila Leona Ðinisov iz OŠ „Moša Pijade“ iz Debeljača, druga Snežana Morišan iz OŠ „Mihajlo Pupin“ iz Idvora a treća Lara Ðinisov iz Debeljače.

U trci na 500 m kod pionira prvi je bio Neda Roki iz OŠ „Mihajlo Pupin“ iz Idvora, drugi Ignjat Papić iz AK „Panonija“, treći Pavle Sretković iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Kod juniorki sve tri titule osvojile su članice OAK „Beograd“ . Najbrža na 5 km bila je Jovana Bogdanović, druga Dana Vlatković, treća Tijana Gagula.

Kod juniora najbrži je bio Miško Ðuga iz Idvora, drugi Lazar Tofilović iz OAK „Beograd“ a treći Kovačičanin Janko Svetlik koji nastupa za „Crevnu zvezdu“ iz Beograda. 

I kod seniorki najbrža je bila članica OAK „Beograd“ Snežana Ilić, Kovačičanka Sabina Suhanek iz ARK „Maratonko“ bila je druga, a Tamara Ilić iz OAK „Beograd“ treća.

Najbrži takmičar sa postignutim vremenom 19 minuta i 16 sekundi bio je Damir Klempić, senior OAK „Beograd“ i reprezentativac Srbije. Drugo i treće mesto osvojili su braća  Luka i Nemanja Dubajić iz OAK „Beograd”. 

Kod veteranki Vesna Gajić iz OAK „Beograd” bila je najbrža, Aleksandra Koprivica iz Adidasa druga a Vesna Crnjanski iz AK „Hajduk“ iz Kule treća.

I kod veterana je OAK „Beograd“ imao šampiona. Igor Marković je bio najbrži, drugi je bio njegov klupski kolega Igor Bokarev a treći Milan Marković iz kulskog Hajduka.

Prema rečima direktora Doma kulture „Milajlo Pupin“ Svetslava Zakića učestvovalo je duplo više takmičara nego 2019. na prvoj trci.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *