Epidemiološka situacija u opštini Kovačica i dalje nepovoljna

Na teritoriji opštine Kovačica su trenutno 372 osobe pozitivne na korona virus.

Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante najviše aktivnih slučajeva se beleži u Crepaji 102, zatim Kovačici 99, Padini 71, Debeljači 45, Uzdinu 25, Samošu 17, Putnikovu 11, dok su u Idvoru potvrđena dva slučaja. Na bolničkom lečenju se nalazi 30 naših sugrađana.

Danas do 12 sati u kovid ambulanti u Kovačici obavljeno je 90 pregleda. Testirana su 33 pacijenta, od toga je kod 11 osoba iz opštine Kovačica potvrđeno prisustvo korona virusa. Od početka septembra ove godine, od poslednica izazvanih kovidom 19 preminulo je 28 naših sugrađana. 

U Domu zdravlja Kovačica je od početka masovne imunizacije stanovništva zaključno sa 4. novembrom, prvu dozu vakcine primilo 7.999 ljudi, revakcinisane su 7.592 osobe, dok je treću dozu primilo 2.405 sugrađana. Ukupno je dato 17.996 doza vakcina. U kovačičkom domu zdravlja je pored Sinofarm i Fajzer vakcina dostupan i Torlakov Sputnjik. Doza ima dovoljno a građani se za vakcinaciju mogu prijaviti putem opštinskog kontakt centra na broj 063 102 04 13. Vakcinacija Sputnjikom se obavlja samo u domu zdravlja u Kovačici, dok se Fajzer i Sinofarm mogu primiti i u ambulantama i zdravstvenim stanicama koje rade u kovačičkoj opštini. Doktorka Svetlana Gavrilović, koordinatorka za imunizaciju u Domu zdravlja Kovačica kaže da građani treću-buster dozu vakcine protiv kovida 19 mogu primiti četiri meseca posle revakcine Sinofarmom, odnosno pet meseci posle druge doze Fajzerom, Astra-Zenekom ili Sputnjikom V. Vakcinacija se u kovačičkom domu zdravlja obavlja od 8 do 18 sati, vikendom od 8 do 12 časova, dok se u zdravstvenim stanicama u Padini, Debeljači i Crepaji vakcinacija sprovodi u vremenu od 8 do 16 sati a u ambulantama u Idvoru, Uzdinu i Samošu od 8 do 14 časova.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *