Šulja novi rekorder Srbije uz drugi rezultat na svetu

Od Beogradskog sajma do Vršca je Mihal Šulja biciklističkom brzinom pretrčao za rubriku „Verovali ili ne“ – šest sati. Osamdeset osam kilometara i 915 metara pretrčao je pomenuti kovačički ultramaratonac na takmičenju „Maraton maratona“ na Adi Ciganliji u Beogradu 6. novembra.  

Reprezentativac Srbije u ultramaratonu je postavio ovim rezulatom novi rekord Srbije oborivši prethodni za skoro 9 km. Pošto „banatski Mihalić“ Mihal živi i radi već nekoliko godina u Slovačkoj, da se takmičenje održalo u ovoj srednjoevropskoj zemlji bio bi to i novi rekord Slovačke.

Ali to nije sve: rezultat Kovačičana sa padinskim korenima Mihala Šulje je pri kraju atletske sezone i godine – drugi rezultat na svetu 2021. godine. 

Jedanaestog marta 2017. godine je srpski Zatopek istrčao na šest sati prethodni svoj rekord 75 km i 740 metara, čime je vlastiti rekord staze na Adi Ciganliji oborio Šulja za neverovatnih više od 13 kilometara.

Što se tiče ostalih ultramaratonskih trka Mihal Šulja, reprezentativac Srbije iz Kovačice, član AK „Dinamo“ iz Pančeva, u trci na 24 sata ima drugi rezultat u Srbiji svih vremena. Istrčao ga je 2017. godine na Paliću 227 kilometara i 900 metara. 

U trci na 12 sati je jedan od osnivača ARK „Maratonko“  na osmom mestu u Srbiji svih vremena pretrčavši 10. marta 2018. godine na takmičenju „Maraton maratona“ u Beogradu 127 km i 470 metara.

Na trci na 50 km je Mihal Šulja takođe na rang-listi najboljih u Srbiji: osamnaesti posle rezultata iz kraja 2016. godine na međunarodnoj trci Apatin – Osijek sa rezulatom 3 sata, 47 minuta i 40 sekundi. Prolaz na deonici maratona mu je tad bio dva sata i 44 minuta, što je lični rekord ultramaratonca iz Kovačice.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *