Izložba modne fotografije Pavla Surovog 14. januara u Novom Sadu

Kako je Doček jedinstven umetnički doživljaj koji slavi multikulturalnost i nudi žanrovsku i umetničku raznovrsnost, jedan od programa nakon zvaničnog otvaranja Evropske prestonice kulture jesu Slave, pa vas 14. i 15. januara očekuje posebna manifestacija u novosadskim Kulturnim stanicama, prenosi internet sajt vizitns. 

Kao dobar domaćin, Novi Sad će otvoriti vrata svim komšijama, te ćete imati priliku da uz bogatu trpezu i muzički repertoar, uživate u izložbi autora Pavela Surovog, svetski poznatog grafičkog dizajnera iz Kisača, na kojoj će biti predstavljene različite narodne nošnje iz Vojvodine, ali i cele Srbije, slaveći interkulturalnost. 

Strastveni kolekcionar i ljubitelj narodnih nošnji za Visit Novi Sad otkriva pojedinosti o izložbi i reinterpretaciji nematerijalnog kulturnog nasleđa, kompleksnosti ovog projekta, ali i da ga najviše raduju reakcije publike i činjenica da će nošnju približiti i mlađim generacijama.

 

Pavel Surovi je direktor Kulturnog centra Kisač i poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, autor je i fotograf umetničkog etno art projekta i izložbe koja se održava u vremenima proslava Slava i Dočeka titule EPK. 

Autor je izložbe “Slovačka svadba“, koja je prvi put prikazana na Kalemegdanu u Beogradu, a dobitnik je i brojnih nagrada, među kojima su Slovak Multimedia PRIX 2003 za najbolju multimediju u Slovačkoj republici, zatim nagrade HiiiBrand 2010 u Kini za najbolji svetski brend i evropskog oskara Design Angel na AdPrintFestivalu 2012 za najbolji logo dizajn u Evropi. 

Najnovije priznanje je prva nagrada žirija na IBEFF festivalu Etnomode u Rusiji u kategoriji modna fotografija. Veliko interesovanje kod nas i u inostranstvu izazvala je i njegova etno art izložba “Corona“ koja će nakon premijere u Beogradu imati i svetsku premijeru u Parizu. 

Programski luk Doček obeležiće i izložba koja je u pripremi, a kroz koju ćemo se bolje upoznati sa tradicijom nošnji prikazanih u sasvim novom svetlu, piše vizitns.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *