Pirova pobeda Doline, Debeljača navija za Kačarevo

U Prvoj južnobanstskoj ligi će u narednoj sezoni koja počinje već 14. avgusta opština Kovačica imati najmanje dva kluba. 

Dolina je završila takmičenje na trećem mestu, bez šanse da se u baražu za popunu Vojvođanske lige Istok, u kojoj je naš najbolji klub Polet iz Idvora, izbori za elitu. 

Unirea iz Uzdina je šampion Druge južnobanatske lige Zapad i ona će biti novi učesnik višeg ranga takmičenja.

Sudbina Spartaka 1911 iz Debeljače zavisi od Jedinstva Stević. Ako Kačarevo u dvomeču baraža za pomenutu Vojvođansku ligu Istok bude uspešniji od Poleta iz Nakova, u Prvoj južnobanatskoj ligi ostaju i crveno-beli.

Pobeda iz Samoša se seli u Opštinsku ligu, posle godina igranja u Drugoj južnobanatskoj ligi.

U poslednjem kolu Prve južnobanatske lige je Dolina u Padini pobedila Hajdučicu sa 3:2, dok je Spartak bio slobodan. Dolina je završila sezonu 2021/22 na trećem mestu sa osvojena 53 boda, dok je Spartak 1911 trinaesti sa 26 bodova. 

Unirea iz Uzdina je potvrdila dominaciju ove sezone u Drugoj južnobanstskoj ligi Zapad. Pobedila je Mundial u Pančevu rezultatom 7:4. Pobeda iz Samoša nije otputovala na meč u Mramorku sa Proleterom i izgubila službenim rezultatom 0:3. Šampion Unirea je osvojila 62 boda a poslednja deseta Pobeda je završila takmičenje sa 4 boda uz napomenu da je plavo-belima Fudbalski savez područja Pančevo dva puta oduzeo ukupno sedam bodova.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *