Tamburatorijum počeo sa radom u Crepaji

Tamburaški centar Tamburatorijum otpočeo je sa održavanjem časova tambure u Domu omladine Pančevo i Domu kulture Crepaja, a sve u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom „Sveti Sava“ iz Crepaje. Časovi su namenjeni svima onima koji žele da se upoznaju sa ovim instrumentom i nauče da sviraju, ali i onima kod kojih već postoje određene veštine, ali žele da se usavršavaju. Znanje im prenose mladi i muzički obrazovani tamburaši Relja Jarkovački, Marko Štetin i Uroš Čalić.

Probe u Crepaji održavaju se ponedeljkom i četvrtkom u od 19 časova, dok u Pančevu ovi časovi zauzimaju svoje mesto utorkom i petkom, takođe od 19 časova. Tamburaški centar ,,Tamburatorijum“ nedavno je organizovao ,,Open day“ za nove polaznike škole tambure i za sve zainteresovane u rad centra i tamburu. 

 

Trenutno u okviru Tamburatorijuma postoji nekoliko grupa: Orkestar Tamburatorijuma (čiji članovi su već iskusni tamburaši), i dečiji orkestar (koji čini grupa polaznika škole tambure koji kreću od nule). U Crepaji postoji Mali orkestar (deca mlađeg uzrasta, osnovci koji sviraju kraći vremenski period), Stariji orkestar (stariji osnovci koji sviraju već duže vreme) i grupa Veterana (koju uglavnom čine roditelji koji su nekada svirali u KUD-u “Sveti Sava”, a sada žele da obnove svoje znanje).

 

Cilj Tamburaškog centra Tamburatorijum je promocija tambura i njen povratak na pančevačku scenu. Želja ovih mladih ljudi je da što veći broj dece upute u to šta je tambura, kako se dele tamburaški instrumenti, kao i da im predstave mogućnosti ovog, po njihovom mišljenju, divnog instrumenta.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *