U Debeljači u toku radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije

Opština Kovačica izdvojila je značajna sredstva kako bi se bezbednost vozača na ulicama značajno povećala.

Posebno se vodilo računa o saobraćajnicama koje su značajnije opterećene saobraćajem. Ranije je postavljena nova saobraćajna signalizacija, odnosno, znaci za zaustavljanje na raskrsnicama u Kovačici i kod Tripića ka Debeljači. Iscrtane su središnje i bočne linije na dva fronta – Od Tripića ka Debeljači u dužini od 2 km i duž letnjeg puta između Kovačice i Debeljače u dužini od 3,5 km.

Sada, opština Kovačica je obezbedila sredstva za unapređenje saobraćajne signalizacije u Debeljači. Iz budžeta opštine Kovačica izdvojeno je blizu milion dinara za ove namene, tačnije, 953.760. U okviru ovog posla biće postavljeno 23 saobraćajna znaka, urađeni pešački prelazi ukupno 45m2.

Radovi obuhvataju i obeležavanje natpisa škola na deset mesta, takođe biće obeleženo 21 parking mesto i dodatno još jedno parking mesto za osobe sa invaliditetom i autobuska stanica.

Prethodno je urađeno veliko sređivanje Kovačice, kada su postavljeni novi saobraćajni znaci, postavljene su vibro trake koje usporavaju vozila na prometnim deonicama, tada su iscrtana i parking mesta, postavljeni znaci koji upozoravaju vozače da su u zoni škole, a iscrtani su i brojni pešački prelazi. Vibro trake za sporiju vožnju u martu ove godine postavljene su na raskrsnici kod Tripića, na raskrsnici Kovačica – Padina, odnosno raskrsnica ulica JNA i Bratstva Jedinstva, ali i na raskrsnici kod Idvora ka magistralnom putu. Takođe, uređen je i parking prostor u Crepaji u blizini vrtića i škole, a sa radovima se nastavlja i u narednom periodu i u drugim mestima opštine Kovačica.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *