Sutra Božićno novogodišnji vašar u Kovačici, vino i kobasice u Debeljači i Uzdinu

Tradicionalni “Božićno novogodišnji vašar” biće održan u petak 23. decembra na trgu u Kovačici. Istog dana u Uzdinu i Debeljači organizuju se manifestacije “Vino i kobasice”.

Veliki broj izlagača božićnih i novogodišnjih suvenira, ručnih radova, ukrasa ali i raznih slatkih i slanih đakonija okupiće se u petak 23. decembra na istom mestu, na trgu u Kovačici. Povod je deveti „Božićno novogodišnji vašar“ u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovačica.

Manifestacija počinje u 13 sati za kada je zakazano svečano otvaranje uz prigodan program.

U okviru manifestacije posetioci će imati priliku da besplatno probaju kuvano vino i kobasice.

Ovoj manifestaciji predhodiće šetnja deda mrazeva. Ono što je novina jeste da će deke najpre u 9 sati posetiti osnovnu školi „Mlada pokolenja“ a zatim i predškolsku ustanovu „Kolibri“ u Kovačici, gde će deci podeliti slatkiše.

Nakon toga počeće defile ulicama Kovačice. Ruta kojom će se kretati istaknuta je na sajtu i FB stranici turističke organizacije.

Ponuda na vašaru će i ove godine biti bogata i šarolika.

Prijavljeno je ukupno 55 izlagača kako pojedinaca tako i udruženja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, tradicionalno puštanje lampiona želja predviđeno je za 17 sati.
Istog dana, u petak 23. decembra u velikoj sali doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači i u centru Uzdina ispred mesne zajednice održaće se tradicionalni božićni programi. Posetiocima će se i u ovim mestima besplatno deliti vino i kobasice. Dešavanje u Debeljači počinje u 10 sati a u Uzdinu u 15 časova. „Božićno novogodišnji vašar“ u Kovačici kao i programe u Uzdinu i Debeljači podržala je opština Kovačica.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *