Osmaci najviše vole biologiju?

Najveći broj učenika završnih razreda osnovnih škola odabralo je biologiju kao treći predmet na maloj maturi, koju će polagati krajem juna.

Rok u kom su učenici osmog razreda mogli da promene želju iz kog predmeta će raditi treći test u okviru završnog ispita je završen, najveće interesovanje vlada za polaganje testa ih biologije, a najmanji procenat učenika se opredelio za fiziku, rekao je za Tanjug pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

Do decembra meseca je bilo prvo izjašnjavanje, a nakon toga su đaci osmog razreda imali mogućnost da od 23. do 27. januara provere da li je sve dobro uneto i da li je bilo nekih učenika koji nisu stigli da se izjasne u tom periodu. On je naglasio da je najveće interesovanje za biologiju i to 38 odsto učenika, 29 odsto za geografiju, 16 procenata iz istorije, devet odsto za hemiju, a najmanje interesovanje je za fiziku, za koju se izjasnilo osam odsto učenika.

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kreće u proceduru pripreme i štampanja testova i pakovanja. Mali maturanti imaju dovoljno vremena da se pripremaju, a u martu nas očekuje probni završni ispit – 24. i 25. marta kada će proći celu proceduru. Većina škola je krenula u organizaciju pripremne nastave, na portalu eVežbaonica mogu vežbati, kao i na RTS planeti, rekao je Pašić.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *