Spartak 1911 iz Debeljače sedmi u Prvoj južnobanatskoj ligi

Posle petnaest jesenjih kola Prve južnobanatske lige su fudbaleri Spartaka iz Debeljače na sedmom mestu na tabeli od šestnaest klubova. “Crveno-beli” imaju zanimljiv skor: 6 – 5 – 4. Šest susreta su rešili u svoju korist, trećinu utakmica remizirali a u je protivnik bio bolji.

Debeljačani imaju sakupljena 23 boda, 29 golova su postigli, 21 primili uz gol razliku plus 8. Spartak je vezao pobede u tri poslednja kola polusezone a dva vezana poraza imao u devetom i desetom kolu.

Najveću pobedu izvojevali su “crveno-beli” protiv Potpornja, rezultatom 6:1.
Dva puta su “spartakovci” gubili sa po dva razlike: od Partizana u Uljmi 2:0 i kod kuće od alibunarske Budućnosti, bilo je 2:4. Od kada se na SrbijaSport.netu vodi statistika, od 2007. godine
Spartak je prve tri sezone bio član elitne Srpske lige grupa Vojvodina, pa je za četiri godine ispadao četiri ranga takmičenja: iz Srpske u Vovođansku, pa iz Prve južnobanatske u Drugu južnobanstsku.
U tada najnižem rangu takmičenja se zadržao šest sezona a u Prvoj južnobanatskoj je ponovo od sezone 2018/19.
U poslednjih 16 sezona je Spartak odigrao 396 utakmica, od kojih je 153 pobedio i postigao 675 golova. Spartak iz Debeljače i Slavija iz Kovačice spadaju među najstarije klubove na ovim prostorima. Osnovani su pod drugim imenima 1911. godine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *