Dušanka Golubović (SNS): Pokrajina je mesto gde se brine o građanima, a ne o tajkunima

VOJVODINA – Kada predstavnici opozicije, koji su nekad predstavljali vlast, pričaju o fundamentalnim stvarima od značaja za Vojvodinu i vide je u poljoprivredi, upravljanju vodama i prehrambenoj industriji, važno je da ih podsetimo na hiljade hektara najplodnijih vojvođanskih oranica koje se kao državno poljoprivredno zemljište u vreme njihove vlasti nisu izdavale u zakup, te je država ostala bez prihoda, stotine kilometara kanalske mreže i ostalih vodotokova koje u njihovo vreme niko nije ni pokosio i gotovo u potpunosti devastiran sektor prehrambene industrije.

Zahvaljujući njihovom upravljanju poljoprivredom u Vojvodini, ista je kao „žitnica Srbija“ umesto simbol bogatstva i blagostanja postala sinonim za luku u Konstanci i činjenicu da se velike obradive površine u Vojvodini koriste od strane malog broja poljoprivrednika za proizvodnju žitarica koje se kao sirovina, bez stvorene dodatne vrednost u Srbiji, u najvećoj meri koriste isključivo za izvoz.

Sa druge strane, isti su nam pružili najbolji primer koliko nadležnosti i značaja za život građana može da ima Autonomna Pokrajina Vojvodina, jer su u periodu od 2014. do 2016. godine za razliku od lokala i republike gde je Srpska napredna stranka preuzela vlast, oni istu obavljali na nivou pokrajine. Dve godine život građana Vojvodine bio je uskraćen za investicije i privredni rast, izgradnju komunalne infrastrukture, obnavljanje bolnica, škola, kulturnih i ustanova socijalne zaštite, sportskih objekata…

Srpska napredna stranka nasledila je isti ustavni i zakonodavni okvir koji su postavili predstavnici današnje opozicije, ali je promenila principe funkcionisanja vlasti i umesto podela i brige o ličnim interesima, uvela princip jedinstva i opšti interes kao prioritet.
Zahvaljujući tome danas razvijamo savremenu saobraćajnu infrastrukturu, izgrađujemo i komunalno opremamo industrijske zone, održavamo i izgrađujemo kanalsku mrežu i prevodnice, obnavljamo vrtiće, škole, bolnice i kliničke centre, pozorišta i muzeje, sportsku infrastrukturu…

Pokrajina danas ne predstavlja nikakav distribucioni centar, nego vlast koja brine o građanima na prvom mestu. U tom smislu, za Srpsku naprednu stranku u Vojvodini jesu važni poljoprivreda, upravljanje vodama i prehrambena industrija, ali i ekonomski rast i razvoj zasnovan na unapređenju znanja i razvoju nauke, socijalna sigurnost i zdravstvena zaštita stanovništva, očuvanje i unapređenje identiteta svake nacionalne zajednice na njenoj teritoriji i jednake šanse za svakog pojedinca.

izvor

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *