Naš Matija u prvoj petorci košarkaške reprezentacije Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije ‘- sastavljena od talentovanih košarkaša iz 2009. godišta – odigrala je 8. jula prijateljsku utakmicu u Sloveniji gde su savladali domaću selekciju sa 18 poena razlike.

U prvoj petorci Srbije koja je izašla na megdan ekipi „zmajčeka“ bio je i naše gore list, „Kovačičanin“ koji živi u Roterdamu – Matija Lukić. Za Matiju je ovo bila prva zvanična utakmica u voljenom dresu sa državnim grbom i prva blistava partija.
Pored ostalih igrača iz buduće sjajne a sada već izuzentno talentovane generacije naše košarke u prvoj petorci igrao je i Lazar Miličić, sin Darka Miličića.

Podsetimo, Matija Lukić igra od prošle godine košarku za čuvenu Akademiju Pablo Laso u Španiji.
Ono što je Mega u Srbiji, to u Španiji prave u Akademiji Pablo Laso – orijentišu se samo na mlade igrače i njihov razvoj. U akademiji legendarnog igrača Real Madrida Pabla Lasa kojeg je trenirao i Željko Obradović, je nedavno Matija Lukić odigrao dve utakmice upravo protiv „belog baleta“ – igrača do 16 i igrača do 18 godina koji su novi šampioni Evrope. Matija je i prethodna leta provodio u Srbiji – na košarkaškim kampovima Miloša Teodosića i evropskim fudbalskim utakmicama njegove voljene Crvene zvezde. Otac Matije, Aleksandar Lukić, je u Jugoslaviji igrao za nekoliko srpskih klubova i u drugom državnom rangu, da bi prešavši u Holandiju postao leganda Košarkaškog kluba Roterdam.
Jan Špringel

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *