U periodu od 18. do 28. decembra investitor GASTRANS d.o.o. vršiće ispitivanje magistralnog gasovoda od granice Bugarske do granice Mađarske koji prelazi i preko teritorije opštine Kovačica. Tom prilikom može se očekivati pojava povećanog nivoa buke. Ova buka će biti kratkotrajnog karaktera, stoji u saopštenju preduzeća GASTRANS.

 

ZBOG PLANIRANIH RADOVA NA EL. MREŽI SUTRA (11.09) OD 9H DO 13:30 NEĆE BITI STRUJE U DELU PADINE, ODNOSNO U DELOVIMA ULICA: B. RADIČEVIĆA OD I.L.R. DO I. ANDRIĆA, PRVOMAJSKOJ OD GORNJE DOLINE DO I. ANDRIĆA, U I.L.R. I B. JEDINSTVA OD PRVOMAJSKE DO S. KOVAČEVIĆA I U DELU ULICE I. ANDRIĆA OD PRVOMAJSKE DO B. RADIČEVIĆA.

 

Zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Kovačica biće obavljeno u četvrtak 30. jula u popodnevnim časovima. Suzbijanje će se vršiti iz vazduha i sa zemlje, sredstvom protiv odraslih formi komaraca. Planirano je da akcija počne u 18h. Upozoravaju se pčelari da preparat šteti pčelama, te je neophodno da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana. U slučaju vremenskih neprilika akcija će biti odložena.

Tags:

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica je na jučerašnjoj sednici doneo zaključak da se u ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru, broj gostiju ograničava na minimalno 4 kvadratna metra korisne površine po gostu, a u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 kvadratna metra površine bašte po gostu.

Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku. Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku.

Rad ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica koji nemaju baštu se dozvoljava uz poštovanje svih navedenih mera zaštite. Radno vreme objekata sa baštom je do 23 časa, a objekata bez bašte do 21 čas.

Radi usklađivanja sa merama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica štab je doneo i zaključak o zabrani okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od deset lica.

Ovi zaključci stupaju na snagu 17. jula. Za njihovo sprovođenje staraće se nadležni organi opštine Kovačica.

POLITIKA