Torontálvásárhelyen az ünnepekre való készülődés jegyében hagyományos karácsonyi vásárral, színes programmal, sültkolbásszal, forralt borral, meleg teával kedveskedtek a heyieknek. 

 

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözött a torontávásárhelyi művelődési otthon terme.  A helyi óvodások és kisiskolások a műhelyfoglalkozásokon  karácsonyi díszeket készítettek, mézeskalácsokat díszítettek, az ünnepi hangulatot pedig gyermek-karácsonyi program tette teljessé. 

A torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola  végzős  diákjai   ünnepélyes ballagási műsor keretében elbúcsúztak az  intézménytől.   Két osztályból összesen 42 diák mondott búcsút a  torontálvásárhelyi iskolának..  A megható tanulói beszédeket az igazgatónő útra bocsátó tanácsai követték. Számos diák kapott oklevelet, jutalomkönyvet tanulmányi, közösségi és sportéleti munkájáért, magas szintű eredményeiért.  Az ünnepi műsor után  a   művelődési otthon előtti téren a színes lufikat  felreptették az égbe. A végzősök  reményteljesen készülnek a beiratkozásra a választott középiskolákba. Kívánjuk, hogy megvalósuljanak álmaik.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott  Lőcsei Ilona szerkesztő, riporter, újságíró, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület titkára a Vajdaságban élő bukovinai székelyek szellemi, illetve tárgyi örökségének megmentését szolgáló munkája, valamint a délvidéki magyarság körében végzett közösségszervezői és újságírói tevékenysége elismeréseként.

Strana 1 od 12

POLITIKA