Mihal Šulja treći put prvak Srbije

Pin It

Reprezentativac Srbije u ultramaratonu Mihal Šulja treći put u poslednje četiri godine postao je šampion države u ultramaratonu na 24 sata. Međunarodno takmičenje se svake godine održava na Paliću.

Član pančevačkog Dinama Mihal Šulja je u najzahtevnijem maratonu koji je bio na programu 5. i 6. septembra 2020. godine za jedan dan pretrčao 393 kruga to jest 208 km, što je daljina kao između Beograda i Aleksinca.

Kovačičanin je 2017. godine postao prvak Srbije u ultramaratonu prvi put sa pretrčanih 227 km 900 m, što je tada bio državni rekord. „Banatski Mihalić“ je titulu šampiona ranije potvrdio pored ove godine i 2018. godine.

Mihal Šulja je od pre mesec dana novi rekorder prestižnog slovačkog međunarodnog ultramaratona Od Tatier k Dunaju sa pretrčnih 345 kilometara za 58 sati 25 minuta od turističko-sportskog gradića Jasna u planinskom vencu Nizke Tatri do Bratislave. .

Od poznatijih trka ove godine 46-godišnji Šulja je još učestvovao na nekoliko trka u Slovačkoj, gde živi i radi četvrtu godinu: Kolarovskom maratonu nedaleko Komarna na jugu Slovačke, u Stupavi u zapadnoj Slovačkoj je trčao na 25 km, na Kordickom extremu blizu Banske Bistrice u srednjoj Slovačkoj na 26 km, kao i na Rajeckom maratonu nedaleko Žiline na severu Slovačke.

POLITIKA