Šahisti Kovačice drugi tri kola pre kraja

Pin It

U četvrtom kolu Vojvođanske lige Banat grupa Jug su šahisti ŠK Kovačica pobedili u Banatskom Karlovcu istoimenu ekipu sa 3,5:2,5.

Tri kola pre kraja šampionata su Kovačičani na drugom mestu.  Imaju identičan broj bodova kao i prvoplasirani ŠK „Bora Kostić“ iz Vršca i trećeplasirani PAŠK iz Pančeva, s tim što Vršac ima 15, Kovačica 14,5 a PAŠK 14 poena.

Derbi petog kola igra se 4. oktobra sa početkom u 10. časova u Kovačici. Domaći klub se sastaje protiv PAŠK-a iz Pančeva.

U izjavi za naš program predsednik i šahista ŠK Kovačica Božidar Kračunov rekao je da majstori drevne igre iz Kovačice sa dva pojačanja – jednim iz Idvora i jednim šahistom iz Kačareva spadaju među favorite za osvajanje vicešampionske titule koje ih vodi do baraža za popunu Druge lige.

Odigrano je četvrto kolo u rangu niže – Južnobanatskoj ligi. Šahovski centar Padina remizirao je sa drugom ekipom Radničkog iz Kovina 3:3. Spartak iz Debeljače je u ovom kolu bio slobodan.

Padinski i kovinski klub dele četvrto mesto sa osvojenih sedam bodova. Spartakovci su jedanaesti sa 3 osvojena boda.

Trećeg oktobra Debeljačani putuju u Bavanište na megdan istoimenom klubu, dok Padina dočekuje Izbište. I u Južnobanatskoj ligi dueli počinju u 10. časova.

POLITIKA