Izabela Lupulesku u Dohi

Pin It

U toku su tri turnira čiji je domaćin Doha. Našu zemlju na Bliskom istoku predstavljaju Aleksandar Karakašević, Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan i pred njima je jedan cilj – plasman na Olimpijske igre u Tokiju, prenosi Milan Mirković, autor portala stonitenis.org

Na prvom turniru koji je trajao od 28. februara do 6. marta je Izabela Lupulesku u pojedinačnoj konkurenciji u prvom kolu izgubila od predstavnice Egipta.

Borba u konkurenciji mešovitih parova u kojoj Aleksandar Karakašević i Izabela Lupulesku trenutno drže 16. poziciju na svetskoj rang listi i svaki osvojeni bod predstavlja korak napred ka Tokiju, započeta je mečom osmine finala protiv Mo Žang i Eunegi Vang, kineskih igrača sa kanadskim pasošem. Naš par je pobedio i ostvario plasman u četvrtfinale, prenosi portal stonitenis.org. Zatim su Aleksandar i Izabela odmerili snage sa rumunskim parom Ovidiu Ionesku/Bernadet Sos, trinaestim miks dublom sveta.

Odličan stoni tenis u uvodnom setu prikazao je srpski par. Međutim, kola su krenula nizbrdo u nastavku meča, falilo je i sreće, a naš miks nije uspeo da pronađe način da se izvuče. Na kraju, 3:1 u korist para iz Rumunije.

Aleksandar Karakašević i Izabela Lupulesku okončali su nastup na WTT Star Contender turniru u Dohi. U četvrtfinalu drugog turnira trebali su da odmere snage sa parom iz Kineskog Tajpeha, ali su rivali prošli dalje bez borbe. 

Nažalost, jedan od najboljih evropskih miks dublova nije uspeo da ode korak dalje u odnosu na prethodni turnir u Dohi. Srpski duo tada je zaustavljen u četvrtfinalu, a prepreka su ovog puta bili zdravstveni problemi Karakaševića zbog kojih nije bio u mogućnosti da sa Lupulesku izađe na crtu paru iz Kineskog Tajpeha, Čeng i Lin, inače šampionima Contender turnira koji je okončan pre nekoliko dana.

Kada je u pitanju pojedinačni nastup Izabele Lupulesku, nju je praktično poen delio od glavnog žreba turnira, satkanog od uglavnom najboljih svetskih igračica, piše Milan Mirković.

Pojedinačne kvalifikacije za Olimpijske igre počele su trećim turnirom u Dohi 14. marta. Borbu za nastup na OI u Tokiju vodiće Uzdinka Izabela Lupulesku i druga bivša igračica Uniree Sabina Šurjan.

POLITIKA