Karatisti iz Kovačice na prvenstvu Srbije

Pin It

Takmičari Karate kluba “Kovačica” će nastupiti na prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade u Beogradu 4. aprila u Hali sportova "Ranko Žeravica". 

Plasirani takmičari - njih pet koji su ostvarili plasman na državno prvenstvo se ovih dana pripremaju za takmičenje u salama u Kovačici i u Pančevu. 

Takmičari Ivana Mravik, Ema Mravik, Raša Stepović i Helena Stojiljković su debitanti – 2011. godište i do početka ove godine nisu imali pravo da se takmiče na bilo kom takmičenju u borbama u sistemu u kom se takmiče to jest WKF organizacija, Karate federacija Srbije i Karate savez Vojvodine, ove godine su stekli pravo takmičenja i već su pokazali odlične rezultate.

Ivana Mravik i Helena Stojiljković su prvakinje u svojim težinskim kategorijama u 2011. godištu na šampionatu Vojvodine. Vanja Roglić je 2009. godište ali je tek nedavno došla u klub a i ona je debitant. 

Trener Vukelić je u izjavi za naš program rekao da će na državnom prvenstvu biti veoma zadovoljan ako takmičari koje trenira osvoje jednu medalju. Očekuje da takmičari daju svoj maksimum pa će videti gde se nalaze trenutno u ovom godištu, pošto je u toku i smena generacija. 

POLITIKA