Pobeda Poleta i Uniree, porazi Doline, Spartaka i Pobede

Pin It

Posle 25. kola Prve južnobanatske lige došlo je do promena na vrhu tabele. Na prvoj poziciji sa identičnim brojem bodova 48 su dva kluba BAK iz Bele Crkve i Polet iz Idvora. Dojučerašnji lider, Crvena zvezda, nije osvojila tri boda ni posle pete uzastopne utakmice. Pavliš je sada na trećem mestu sa 47 bodova. Posle tri uzastopna poraza Dolina je šesta sa 42 boda a takođe posle tri uzastopna poraza je Spartak 1911 na dvanaestom mestu sa 31 osvojenim bodom. 

Spartak je u Debeljači izgubio od Jugoslavije iz Jabuke 1:2, Dolina iz Padine je izgubila u Alibunaru od Budućnosti sa 1:2 a Polet je u Idvoru pobedio Partizan iz Uljme sa 5:0. 

U 26. kolu u Padini Dolina se u derbiju kola sastaje sa prvoplasiranim BAK-om iz Bele Crkve, Hajdučica dočekuje Polet a Spartak odlazi u Ilandžu na megdan Banatu.

Odigrano je 20. kolu Druge južnobanatske lige je Unirea u Uzdinu pobedila Mundial sa 5:3 a u Sefkerinu je Tempo pobedio Pobedu iz Samoša sa 3:2. 

Unirea je treća sa 30 bodova a Pobeda peta sa 16 osvojenih bodova. Samošani su u poslednjem kolu slobodni a Uzdinci putuju u Opovo na megdan Omladincu 1927.

U poslednjem kolu odlučiće se u derbiju gornjeg dela tabele pitanje šampiona. U Kačarevu se sastaju Jedinstvo Stević i Glogonj. Gosti imaju na tabeli bod prednosti 44:43.  

Plej-off za ulazak u Prvu južnobanatsku ligu počinje 23. maja. Sastaju se najbolja četiri kluba iz lige Zapad Sever protiv najbolja četiri iz grupe Zapad Jug. Unirea Uzdin će 23. biti domaćin u prvom duelu protiv Mramorka ili Bavaništa. 

Šesnaestog maja mečevi Prve i Druge lige počinju u 17. časova.

POLITIKA