Ministarstvo raspisalo konkurs za udruženja osoba sa invaliditetom

Pin It

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za podnošenje predloga projekata na Programski konkurs za unapređenje položaja osoba s invaliditetom u Republici Srbiji u 2017. godini.

Predmet ovog konkursa je finansiranje ili učešće u finansiranju programskih aktivnosti saveza udruženja osoba sa invaliditetom na republičkom ili pokrajinskom nivou koji aktivnosti realizuju neposredno ili kroz rad lokalnih udruženja u svom sistemu, sa ciljem unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.
Sredstva za ovaj konkurs obezbeđuju se u okviru Budžeta Republike Srbije, u Budžetskom fondu za programe zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, u ukupnom iznosu ne većem od 225.000.000,00 dinara.
U okviru ovog konkursa obezbeđuje se finansiranje ili učešće u finansiranju sprovođenja aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom ostvarivanjem:
pristupačnosti informacija otklanjanjem komunikacijskih barijera,
participacije uklanjanjem prepreka u pravcu punog učešća u društvu osoba sa invaliditetom realizacijom stimulativnih i inkluzivnih programa i servisa i
jednakosti kroz podizanje nivoa svesti zajednice i obezbeđenja ravnopravnosti osoba sa invaliditetom.
Rok za dostavljanje predloga projekata ističe 16. decembra 2016. godine.

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227