Uručena sresdstva prikupljena tokom Dečje svadbe

Pin ItTradicionalna Dečja svadba koju već deset godina zaredom organizuje Memorijani centar Dr Janko Buljik iz Kovačica je i ove godine imala humanitarni karakter.


Na ovogodišnjoj manifestaciji koja je održana krajem avgusta je u igri sa mladom prikupljena 41 hiljada dinara i 50 evra.
Sakupljena novčana sredstva su odlukom učesnika svadbe i njihovih roditelja uručena u utorak 6.decembra u prostorijama MZ u Kovačici. Deo sredstava dobila je Dorotea Kockova iz Kisača i mesni obor matice slovačke u Kisaču koji će ova sredstva uručiti porodicama kojima je ova vrsta pomoći neophodna a deo sredstava dobio je i Ervin Cicka iz Kovačice.
Dečija svadba je tokom deset godina organizovanja osim u Srbiji predstavljena i u inostranstvu. Letos su mališani nastupili u Slovačkoj i Češkoj Republici. U planu je da dečija svadba u Kovačici sledeće godine bude organizovana tradicionalno poslednje nedelje u avgustu.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227