Covid–19 potvrđen kod još šest osoba iz opštine Kovačica

Pin It

U opštini Kovačica je registrovano šest novih slučajeva zaraze korona virusom, među obolelima je i jedna beba. Pozitivna su četiri pacijenta iz Kovačice, dve ženske i dve muške osobe, jedna muška osoba iz Uzdina, dok je beba iz Debeljače. U kovid ambulanti u Kovačici testiran je i muškarac iz Vlasotinca koji radi u Uzdinu i kod njega je takođe potvrđen virus Covid-19, međutim on se ne vodi kao slučaj iz naše opštine već je u evidenciji opštine Vlasotince. U kovid ambulanti u Kovačici je za nedelju dana na prisustvo korona virusa testirano oko 280 osoba.

Od početka pandemije u opštini Kovačica je računajući i najnovije rezultate virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 16 osoba. Četiri pacijenta su se oporavila a dve osobe su nažalost preminule, tako da je zaključno sa jučerašnjim danom u našoj opštini njih 10 pozitivno na korona virus. 

Iz kovid ambulante Kovačica pozivaju građane da se testiraju u što većem broju, posebno oni koji osete simptome ili su bili u društvu onih koji imaju simptome poput povišene temperature, suvog kašlja i otežanog disanja, kao i osobe koje zbog posla imaju više kontakata ili često putuju. S obzirom da je dnevno moguće testirati najviše 20 osoba, građani moraju unapred zakazati termin pozivanjem broja telefona kovid ambulante u Kovačici 0628082033. 

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

POLITIKA