U kovid ambulanti u Kovačici danas testiran rekordan broj građana

Pin It

Prema najnovijim podacima još jedna muška osoba iz Kovačice pozitivna je na virus Covid-19, a jedan pacijent iz Debeljače se oporavio i uskoro se očekuje njegovo otpuštanje iz pančevačke kovid bolnice.

U kovid ambulati u Kovačici je danas testiran rekordan broj građana, ukupno 70, a rezultati će biti poznati večeras ili sutra. 

Od 27. aprila kada je počelo testiranje u kovid ambulanti u Kovačici, korona virus je potvrđen kod 7 pacijenata, od ukupno 320 uzetih uzoraka. Pet pacijenata je iz Kovačice, jedan iz Uzdina a pozitivna je i beba iz Debeljače. U kovid ambulanti u Kovačici testiran je i muškarac iz Vlasotinca koji radi u Uzdinu i kod njega je takođe potvrđen virus Covid-19, međutim on se ne vodi kao slučaj iz naše opštine. Testirani su i radnici Doma zdravlja Kovačica i svi su negativni. 

Podsećamo da je od početka pandemije u opštini Kovačica računajući i najnovije podatke, virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 17 osoba. Pet pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule, tako da je zaključno sa današnjim danom u našoj opštini 10 osoba pozitivno na korona virus. Zdravstveno stanje svih obolelih je dobro. 

Broj telefona kovid ambulante u Kovačici je 0628082033. 

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

POLITIKA