Covid-19 potvrđen kod još jedne osobe iz Kovačice

Pin It

Prema podacima koji su stigli juče u poslepodnevnim časovima još jedna muška osoba iz Kovačice je pozitivna na virus Covid-19, što je od početka pandemije 18. slučaj oboljenja od korona virusa u opštini Kovačica. 

Od 27. aprila, kada je počelo uzimanje uzoraka u kovid ambulanti u Kovačici do 5. maja, korona virus je potvrđen kod 8 pacijenata, od ukupno 338 testiranih u laboratoriji Vatreno oko u Beogradu. Šest pacijenata je iz Kovačice, od kojih je pet iz iste porodice, jedna osoba je iz Uzdina a pozitivna je i beba iz Debeljače.

Danas su stigli rezultati za 41 osobu i svi su negativni.

Podsećamo da je od početka pandemije u opštini Kovačica, računajući i najnovije podatke, virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 18 osoba. Pet pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule, tako da je trenutno iz naše opštine 11 osoba pozitivno na korona virus. Njihovo zdravstveno stanje je dobro. 

Zaključno sa jučerašnjim danom u Južnom Banatu registrovano je ukupno je 290 osoba pozitivnih na koronavirus. Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga je sledeća: U Pančevu je od početka pandemije zabeleženo 94 kovid pozitivnih osoba, Vršcu 88, a u opštinama Alibunar 21, Bela Crkva 35, Plandište 11, Kovin 15 Kovačica 18 i Opovo 8.

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

POLITIKA