MUP raspisao konkurs za obuku 1.060 novih policajaca

Pin It

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku. Konkurs je raspisan za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a zainteresovani se mogu prijaviti do 5. juna, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac. 

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje. 

MUP za potrebe policijskih ispostava Pančevo, Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovačica, Kovin, Opovo i Plandište - teritorija Policijske uprave u Pančevu upisuje 20 polaznika, i jednog polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Pančevo - teritorija Policijske uprave u Pančevu.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

POLITIKA