Humanitarna akcija prodaje kolača u Debeljači

Pin It

Članovi Mađarskog kulturno umetničkog centra i Forum penzionera iz Debeljače pokrenuli su humanitarnu akciju pravljenja fontoš kolača, koja za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za podršku Oliveru Palu Gajodiju. Prodaja fontoš kolača zakazana je za subotu 21. novembar, u 11 časova ispred pekare Zemljoradničke zadruge u Debeljači. Cena kolača je 150 dinara. Novčana sredstva od prodaje kolača biće usmerena za pomoć u lečenju malog Olivera iz Bajmoka. Svi ljudi dobre volje, koji žele pomoći Oliveru u borbi za život, pozvani su da daju svoj skromni doprinos. Oni koji ne mogu da  prisustvuju humanitarnoj akciji, mogu Oliverov oporavak podržati i na drugi način. Ako neko pošalje kod 848 na broj 3030, sa 200 dinara će doprineti da se ostvari ovaj plemeniti cilj.
Jedanaestomesečni Oliver Pal Gajodi iz Bajmoka boluje od spinalne mišićne atrofija retkog i smrtonosnog neuromišićnog oboljenja. Bolest nastupa u najranijem periodu života, veoma je progresivna i ključno je da terapija krene da se uzima što pre kako bolest ne bi napredovala. Oliver je prvu terapiju primio kada je imao dva i po meseca. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.  Sa ciljem da se pomogne ovom mališanu, u Debeljači je 13. novembra organizovan i humanitarni bazar. Tom prilikom je prikupljeno više od 120.000 dinara.

 

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227