Obeležavanje Dana prosvete – Dana Svetog Save u školama naše opštine

Pin It

Zbog pandemije skromnije nego prethodnih godina obeležiće se Savindan – 27. januar – u našim školama.

U Osnovnoj školi „Mihajlo Pupin“ u Idvoru svi osnovci i predškolci obeležiće Dan Svetog Save online preko interneta. Sprema se Power Point  prezenacija sa likovnim radovima a biće upriličene online i prigodne recitacije.

Osnovna škola „Lukrecija Ankucić“ u Samošu obeležiće Savindan na prigodan način sa početkom u 8. časova pre podne u saradnji sa crkvenom opštinom. Recitacije će recitovati osnovci mlađih razreda, od 1. do 4. razreda osnovne škole. Đacima će tom prilikom crkvena opština podeliti paketiće i perece.

U pomenutoj Osnovnoj školi „Lukrecija Ankucić“ u Samošu, kao i u Osnovnoj školi „Sava Žebeljan“ biće upriličeno rezanje slavskog kolača. U Crepaji dele 27. januara perece učenicima a 26. januara imaju tematski dan posvećen Rastku Nemanjiću. 

Osnovna škola „Moša Pijade“ u Debeljači u saradnji sa crkvenom opštinom deli po tradiciji perece osnovcima 26. januara a deliće se nagrade i učenicima najboljim na književnom i likovnom konkursu.

Učenici Osnovne škole „Sveti Georgije“ će obeležiti školsku slavu po odeljenskim zajednicama, niži razredi u prisustvu nastavnika a viši odeljenjskog starešine. Oni će prvi školski čas početi pevanjem svetosavske himne i čitanjem biografije prvog srpskog patrijarha, nakog čega će im biti podeljene perece. Rezanje kolača će se održati zbornici u prisustvu dežurnih nastavnika uz poštovanje epidemioloških zaštitnih mera. 

Osnovna škola „Mlada pokolenja“ u Kovačica 27. januara sa početkom u 10. časova podeliće diplome i priznanja đacima svih razreda koji su na raznim konkursima i takmičenjima ostvarili značajna postignuća na školskim i vanškolskim aktivnostima.

Učenici osmog razreda Osnovne škole „Maršala Tita“ u Padini spremaju Power Point prezentaciju o Rastku Nemanjiću koja će biti dostupna 27. januara i na sajtu škole a u holu škole biće izloženi najbolji literarni i likovni radovi učenika.

Gimnazija „Mihajlo Pupin“ iz Kovačice pripremiće video o Svetom Savi koji će učenicima biti emitovan preko platformi sa kojih prate onlajn nastavu.

Tags:

POLITIKA