Uručene nagrade pobednicima na konkursu posvećenom Mihajlu Pupinu

Pin It

 U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici u petak 5. februara upriličen je program povodom dodele nagrada najboljim autorima na konkursu Mihajlo Pupin naučnik, rodoljub, humanista – 125 godina otkrića sekundarnih X zraka”. Konkurs su krajem novembra prošle godine raspisali Dom kulture „Mihajlo Pupin” u Idvoru i Savet za kulturu opštine Kovačica i odnosio se na radove koji prikazuju umetnički prikaz ličnosti velikog naučnika i njegov doprinos državi. Nagrađeno je ukupno 26 učesnika.
Najbolji rad u kategoriji likovni radovi – niži razredi poslali su Dragoljub Babić i Nikolina Novakov, učenici trećeg razreda OŠ Sava Žebeljan iz Crepaje. Drugo je osvojila Marijana Spariosu, učenica prvog razreda OŠ Sveti Georgije iz Uzdina a treće Nikolina Batrna, učenica trećeg razreda i Lena Tolmačev, učenica četvrtog razreda, obe iz Crepaje.
Među učenicima viših razreda najbolje likovne radove poslali su Petar Roknić, učenik osmog razreda OŠ Miroslav Mika Antić iz Pančeva i Anđela Pjević, učenica osmog razreda OŠ Mlada pokolenja iz Kovačice koja je ujedno osvojila i specijalnu nagradu za kretivni izraz. Drugo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Lidiji Naomi Caran, učenici šestog razreda OŠ Sveti Georgije iz Uzdina a treće učenicima petog razreda iz Uzdina Matiji Grosu i Melisi Jonašku.

U kategoriji srednjih škola prvo mesto osvojio je učenik trećeg razreda srednje škole iz Beograda Nikola Lav Brcanski, drugo Nataša Kramba, učenica trećeg razreda srednje škole iz Beograda a treće mesto je pripalo  Ljubici Novakov, takođe učenici trećeg razreda srednje škole iz Beograda.
U kategoriji literarnih radova učenika nižih razreda osnovnih škola nagrađena je Nikolina Batrna kao autor najistaknutijeg literarnog rada.
Među učenicima viših razreda prvo mesto za literarni rad osvojila je Aleksandra Motorožesku, učenica petog razreda iz Uzdina, drugo Kristina Neda, učenica šestog razreda takođe iz Uzdina. U ovoj kategoriji nagrađene su i učenice petog razreda uzdinske škole Inesa Maria Neda i Magdalena Spariosu za poeziju na rumunskom i srpskom jeziku.
U kategoriji odraslih prvo mesto osvojio je Dušan Genc, drugo Dušica Cvejin Stojanović a treće Ljiljana Tomić Tarnice. U kategoriji multimedija prvo mesto osvojila učenica osmog razreda iz Uzdina Bianka Balan, drugo učenica petog razreda takođe iz Uzdina Loreana Balan.
Velika nagrada konkursa pripala je Mirijani Nikolić iz Pančeva za portret-mozaik Mihajla Pupina.
Za poseban doprinos promociji lika i dela Mihajla Pupina nagrađen je novinar Jan Špringelj i Radio televizija opštine Kovačica.
Za poseban doprinos konkursu Mihajlo Pupin – rodoljub i nasleđe nagrađeni su i mentori: Svetozar Aleksić (Regionalni centar za talente Pančevo) i Branislav Tođer (OŠ Sveti Georgije iz Uzdina).

 

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227