Podela besplatnih sadnica građanima opštine Kovačica

Pin It

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odzivu velikog broja naših meštana, Opština Kovačica se pridružila akciji Posadi svoj hlad i tom prilikom će u petak 9. aprila biti organizovana javna podela po 100 sadnica u svakoj opštini. U Kovačici će aktivisti Ekološkog pokreta opštine Kovačica sadnice deliti ispred doma kulture u Kovačici u terminu od 14 do 15 sati. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu. Zainteresovani iz drugih mesta opštine Kovačica mogu da kontaktiraju Ekološki pokret putem njihove facebook stranice i na taj način će im biti obezbeđene sadnice. Kao dokaz o sadnji svi trebaju da pošalju slike na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje. Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji plan je da u narednim godinama se podele 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo, ističu organizatori akcije Posadi svoj hlad.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Tags:

POLITIKA