U opštini 79 osoba pozitivno na koronu, u Domu zdravlja Kovačica do sada obavljeno 7.957 vakcinacija

Pin It

Epidemiološka situacija u opštini Kovačica je u odnosu na predhodnu ove nedelje dosta povoljnija. Prema poslednjim informacijama iz kovačičke kovid ambulante na teritoriji opštine je 79 aktivnih slučajeva korona virusa.

Najviše obolelih je u Padini 27, zatim u Kovačici 23, Crepaji 22, Debeljači 3, u Idvoru i Samošu su potvrđena po dva slučaja, dok u Putnikovu i Uzdinu u ovom trenutku nema zaraženih. U bolnici se nalazi četvoro naših sugrađana. Danas do 12 sati u kovid ambulanti u Kovačici obavljeno je 20 pregleda. Testirano je 5 osoba, od toga je kod dva pacijenta potvrđeno prisustvo korona virusa. Iz Doma zdravlja Kovačica ističu da je vakcinacija najbolji način da se zaštitimo i da se život vrati u normalan tok. Trenutno su našim građanima dustupne vakcine Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V. 

Ukoliko neko želi da iskaže interesovanje za vakcinaciju a nije prijavljen putem eUprave može to učiniti i putem kontakt centra za vakcinaciju na broj 062 888 05 34. Broj je dostupan od 8 do 16 časova. Osim prijave građani se putem ovog broja telefona mogu informisati i o raspoloživim vakcinama i načinu vakcinacije bez predhodnog zakazivanja na portalu eUprava. Zaključno sa današnjim podacima, u Domu zdravlja Kovačica je od početka masovne imunizacije prvu dozu vakcine primilo 4.541 osoba a revakcinisano je 3.416 ljudi. Ukupno je dato 7.957 vakcina. Vakcinacija se sprovodi svakodnevno i vikendom.  

 

POLITIKA