Kovid-19: U opštini 45 aktivnih slučajeva

Pin It

U opštini Kovačica se i danas beleži smanjenje broja zaraženih korona virusom. Ukupno je kovid pozitivno 45 građana opštine. Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante u Padini i Crepaji je potvrđen isti broj slučajeva 14, Kovačici 13, Debeljači 3, Samošu jedan, dok u Uzdinu, Idvoru i Putnikovu u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva. U bolnici se nalazi pet naših sugrađana. Danas do 12 sati u kovid ambulanti u Kovačici obavljeno je 27 pregleda. Testirano je 9 osoba, od toga je kod jednog pacijenta iz Padine potvrđeno prisustvo korona virusa. Kovid ambulanta u Kovačici i dalje radi svakodnevno i vikendom od 8 do 17 sati. 

Kada je reč o vakcinaciji, od početka masovne imunizacije zaključno sa 9. majem u Domu zdravlja Kovačica dato je ukupno 8.200 vakcina. Prvu dozu primilo je 4.765 osoba a revakcinisano je 3.502 sugrađana. 

Ukoliko neko želi da iskaže interesovanje za vakcinaciju a nije prijavljen putem eUprave može to učiniti i putem kontakt centra za vakcinaciju 062 888 05 34. Broj je dostupan od 8 do 16 časova. Osim prijave građani se putem ovog broja telefona mogu informisati i o raspoloživim vakcinama i načinu vakcinacije bez predhodnog zakazivanja na portalu eUprava.

POLITIKA