Završetak puta Opovo – Debeljača u oktobru?

Pin It

Izgradnja poslednje deonice puta Opovo – Debeljača počela je na Vidovdan, 28. juna. Ukupna dužina ovog puta, koji će spojiti opštine Opovo i Kovačica je 12,6 km. Kako je najavljeno, završetak ovog puta planiran je za oktobar ove godine.

Sada su počeli radovi na poslednje 3 faze izgradnje ovog puta. Poslednje tri faze obuhvataju deonicu od 2,2 km.

Nakon prvog pokušaja da se put izgradi, 2011. godine, ponovo se radovi pokreću 2017. godine, a tokom ove, odnosno, u oktobru, biće završen dugo očekivani put.  

Ukupna vrednost investicije i izgradnje puta je 790 miliona dinara, od toga 770 miliona dinara obezbedila je pokrajinska administracija, a 20 miliona dinara susedna opština Opovo. 

Izgradnjom puta Opovo – Debeljača otvaraju se nove ekonomske, kulturne i turističke mogućnosti za opštine Opovo i Kovačica, a put će još više dobiti na značaju nakon planirane izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će proći takođe ovom trasom.

 

 

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227