Izložba „Corona – Kruna“ Pavla Surovog na Sava promenadi u Beogradu

Pin It

"Corona-Kruna“ Pavela Surovog: Portreti dostojni Karavađa, glamur kao za Vog

Izložba Korona – kruna umetnika Pavla Surovog na Sava promenadi u Beogradu na vodi biće otvorena u sredu 17. novembra u pola jedanaest na najlepšem beogradskom šetalištu – Sava promenadi. 

Etnology Fest 2021 u saradnji sa Beogradom na vodi, Novim Sadom, Kulturnim centrom „Kisač“ i Slovačkim kulturno-informativnim centrom ekskluzivno predstavlja izložbu fotografija „Corona – Kruna“ proslavljenog umetnika Pavela Surovog. Izložba prikazuje arhaične narodne nošnje u jedinstvenom spoju umetnosti i etnologije kroz modnu fotografiju.

Izložba „Corona – Kruna“ je uvertira u Etnology Fest 2021, festival koji se bavi promocijom nematrijalnog kulturnog nasleđa, autora Goge Grubješić.

Inače, Pavel Surovi je sa ovom etno art izložbom „Corona – Kruna“ osvojio prvo mesto na međunarodnom festivalu Etnomode u Rusiji i to u kategoriji modne fotografije. Žiri je konstatovao da su fotografije Pavela Surovog kvalitetom u rangu svetskog modnog časopisa Vogue, a da je igra svetla i senki na nivou jednog Karavađa.

Etnology Fest 2021 održaće se od 25. - 27. novembra u Galeriji Beograda na vodi pod pokroviteljstvom i uz podršku supruge predsednika Republike Srbije gđe Tamare Vučić. 

Sama izložba prikazuje jedinstven spoj umetnosti i etnologije, tradicije i modernog doba, kao i istorijsko-nacionalno obeležje u domenu modnog dizajna.

POLITIKA