Novčane kazne za one koji ne počiste sneg ispred svoje kuće

Pin It

Niske temperature, sneg i led obeležili su protekle dane, a situaciju dodatno pogoršavaju neočišćeni trotoari, prilazi zgradama i lokalima. Iz nadležne inspektorske službe opštine Kovačica podsećaju građane na to da onima koji to ne učine, preti i novčana kazna.

Po članu 134 odluke o komunalnoj delatnosti iznos novčane kazne za pravna lica je 150 hiljada dinara, za odgovorno lice u pravnom licu 20 hiljada dinara, za preduzetnike 60 hiljada dinara a za fizička lica 20 hiljada dinara. Reč je o fiksnim iznosima, s tim da ukoliko kazna bude plaćena u roku od 8 dana onda se plaća polovina celokupnog iznosa, navode u komunalnoj inspekciji opštine Kovačica.

Gradjani ali i nadležni u Institucijama i Ustanovama su upoznati sa svojim obavezama i čiste sneg koji se zadržao ispred njihovih kuća ili stambenih zgrada. Službenici redovno kontrolišu da li su sugrađani očistili svoje prilaze i do sada kako navode u inspekciji nisu imali prijava.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227