Zbrinjavanje životno ugroženih građana u opštini Kovačica u ekstremnim meteorloškim uslovima

Pin It

Povodom ekstremnih hladnoća koje su prošle nedelje vladale i na područiju Kovačičke opštine, dva puta se sastao štab za vanredne situacije koji je napravio i sproveo u delo plan čišćenja snega u svakom delu opštine Kovačica i zbrinjavnaja socijalno ugorženih građana i to na dva načina: snabdevanjem ogrevnim drvom i  zbrinjavanjem u Ustanovi za stare i odrasle Fenix u Padini dok traju niske temperature.

Izlskom na teren tima sastavljenog od članova iz lokalne samoprave i Centra za socijalni rad, sačinnjen je spisak životno ugroženih građana kojma je ovakav vid pomoći neophodan da ne bi došlo do katastrofanih posledica.     Prešlo se odmah sa reči na dela i prva porodica iz Debeljače je zbrinuta u preseljena u Dom za stare i odrasle Fenix u Padini.

Za subotu se predviđaju niske temperature, a novoformirani tim već ima spreman plan obilaska porodica slabog materijalnog stanja kako bi se pomoglo, rekao je za vesti Član štaba za vanredne situacije Vlatko Kuraj.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227