Čelnici naše opštine primili delegacije iz Slovačke

Pin It

Predsednika Matice slovačke Marijana Tkača, direktorku Slovačkog instituta u Beču Alenu Heribanovu, kandidata za honorarnog konzula Srbije u Slovačkoj Mojmira Vrlika, direktora Slovačkog tehničkog muzeja Ernesta Husku, tročlanu delegaciju Narodne banke Slovačke i druge cenjene goste iz Slovačke koji su u posetu našoj opštini i Galeriji Babka došli povodom obeležavanja Svetskog dana maternjeg jezika primili su 20. februara čelnici naše opštine.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević, zamenik predsednika Jan Husarik i predsednik Skupštine opštine Kovačica Zlatko Šimak su goste informisali o multinacionalnoj opštini Kovačica prepoznatljivoj po bogatoj I raznolikoj kulturi, kao i o mogućnostima ulaganja Slovačke u kulturu i privredu naše opštine.

U večernjim satima su u Galeriji Babka su sa predsednikom Matice slovačke Marijanom Tkačom razgovarali predstavnici mesnih odbora Matice slovačke iz Banata. U konstruktivnim diskusijama izneto je niz ideja za nastavak i poboljšanje saradnje.

Tags:

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227