Ubedljiv trijumf Vojlovice: u odličnom orkestru i dva naša muzičara

Pin It

Vojlovičani su u finalu najgledanijeg folklornog programa na slovačkim televizijama, epilog je takmičenja uživo koje je održano u Bratislavi 3. marta.

Slovačko kulturno-prosvetno društvo "Ðetvan" iz Vojlovice je u drugom ciklusu izuzetno popularne emisije prvog programa javnog servisa Radio-televizije Slovačke pod nazivom "Zem spieva/Zemlja peva" koja neguje tradicije i običaje Slovaka, kao i folklor stanovnika Slovačke od 11 učestnika polufinala ušlo direktno u pomenuto finale.

Vojlovica je kao predstavnik Slovaka iz dijaspore nastupila sa svadbenim običajima iz Vojlovice. U pančevačkom orkestru nastupila su i dva muzičara iz opštine Kovačica: prof. Pavel Tomaš mlađi iz Kovačice i Jožef Kovač iz Debeljača.

U ovogodišnjem ciklusu nastupali su u prvom delu takmičenja i pevačka grupa Perle iz Kovačice, kao i popularne Meškarke iz Aradca. U drugom polufinalu 10. marta nastupiće i Ana Beređiova iz Selenče. Učešće svih pomenutih takmičara iz Vojvodine na prestižnom programu je veliki uspeh.

Vojlovičani, najjužniji Slovaci u srpskom delu Banata, nastupaju u finalu elitnog folklornog takmičenja u glavnom gradu Slovačke u subotu 24. marta.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227