Održan susret reformatskih crkvenih horova

Pin It

U Parohijskom domu reformatske crkve je u subotu, 19. novembra održan susret reformatskih crkvenih horova. Domaćini su bili članovi reformatske crkve iz Debeljače.

Susretu su prisustvovali crkveni horovi iz Novog Itabeja, Zrenjanina, Vojlovice kao i crkveni hor Dalarda iz Debeljače koji vodi kantor Žolt Tot. Susreti reformatskih crkvenih horova održani su 12tu godinu za redom. Stotinak prijatelja okupilo se slušajući crkvene propovedi, i pesme horova.

Svojim prisustvom je svečanost uveličao i Bela Halas, biskup Reformatske Hrišćanske Crkve u Srbiji, Kiš Nandor, reformatski sveštenik u Zrenjaninu. Marija Besedeš, svštenica reformatske crkvene zajednice u Debeljači rekla je da je lepo se družiti i razmeniti iskustvo. Svaka crkvena opština ima takozvanog kantora, odnosno horovođa, a oni imaju osim dužnosti i čast da vode horove.     Reformatski crkveni hor pod nazivom Dalarda aktivno radi, a probe se održavaju jednom nedeljno. Hor je osim u Debeljači nastupio i u drugim mestima.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227