Kovid-19: Povećava se broj zaraženih u opštini Kovačica

Pin It

U opštini Kovačica je trenutno 13 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom. Prema podacima do danas u 12 sati, u Kovačici je osam osoba kovid pozitivno, u Padini četiri a u Debeljači jedno lice. Tri osobe čekaju rezultate testiranja, saznajemo u kovid ambulanti u Kovačici gde se serološka testiranja obavljaju svakodnevno. 

Građanima se savetuje da pre testiranja, ukoliko osete blage simptome, posete svog izabranog lekara. Izabrani lekar je dužan da pregleda svakog pacijenta i na osnovu kliničke slike upućuje ga ili na testiranje, ukoliko se sumnja na kovid, ili određuje lečenje ako je u pitanju drugo oboljenje. 

Uobičajeni simptomi korona virusa su povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, bol u grlu i gubitak čula mirisa i ukusa.

Za savete i informacije u vezi sa aktuelnim virusom građanima je na raspolaganju broj telefona kovid ambulante u Kovačici 0628082033. 

 

Važno je da se u doba korone građani ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstevnih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih stredstava i svih mera lične higijene.

POLITIKA