Broj kovid pozitivnih u našoj opštini smanjen na troje

Pin It

Prema podacima Doma zdravlja Kovačica do danas na teritoriji opštine Kovačica je potvrđeno 3 slučaja zaraze korona virusom.

 

Jedna osoba je iz Kovačice, jedna iz Debeljače i jedna iz Uzdina.

 

Nadležni podsećaju da je neophodno da se građani ne opuštaju i da nastave sprovođenje preventivnih mera kako bi zaštitili sebe i svoju porodicu.

 

Ukoliko osetite znake respiratorne infekcije, javite se na broj telefona ambulante za respiratorne infekcije na broj 0628082033.

 

Podsetićemo, mere prevencije respiratornih infekcija podrazumevaju izbegavanje kontakata sa osobama koje imaju znake i simptome prehlade ili oboljenja sličnog gripu (držati odstojanje veće od 1 metra), izbegavanje masovnih okupljanja i boravka u zatvorenom prostoru gde boravi veliki broj osoba, pojačana i česta higijena ruku (pranje ruku vodom i sapunom minimum 20 sekundi a kada to nije moguće, korišćenje alkoholnih preparata za dezinfekciju ruku).

 

Ukoliko sami imate znake respiratorne infekcije, nemojte boraviti u zatvorenom prostoru gde se nalazi veliki broj osoba, prilikom kašljanja i kijanja pokrijte nos i usta papirnim maramicama, a nakon upotrebe maramicu odmah bacite u korpu za otpatke, a ruke odmah operite ili dezinfikujte.

 

Nošenje maski se prvenstveno preporučuje bolesnim osobama u kontaktu sa drugim ljudima. Ukoliko ste bolesni ili ste u riziku od težih oblika bolesti, a neizbežno je da budete na mestu zajedno sa velikim brojem ljudi (čekaonice, pošte, aerodromi, železničke i autobuske stanice) savetuje se nošenje maski preko usta i nosa, koje se menjaju čim postanu navlažene.

 

POLITIKA